چکیده مقالات همایش اصل 15 قانون اساسی راهبردها و برداشت ها منتشر شد.
abbasi
فوریه 20, 2019
اخبار موسسه
984 بازدید
همزمان با برگزاری و در آستانه روز جهانی زبان مادری چکیده مقالات همایش ملی اصل 15 قانون اساسی؛ راهبردها و برداشتها منتشر شد. این مجموعه مقالت که به همت دبیر خانه علمی همایش و مدیریت آقای دکتر محمد رضا پاسبان دبیر علمی همایش فراهم آمده است شامل 25 چکیده مقاله است. در مقدمه چکیده مقالات می خوانیم:
طی دهه گذشته در بین گروههای سیاسی داخلی و همچنین گروههای واگرای قومی توجه به اصل 15 قانون اساسی دیده میشود. هر یک براساس منافع جناحی و سیاسی و تجزیه طلبانه خود به تفسیر جعلی و تحریف آمیز از این اصل پرداختهاند. جناحها سیاسی و نخبگان داخلی برخی از سر نا آگاهی و نا آشنایی با منافع و هویت ملی و عدهای هم عامدانه و مغرضانه به بیان تفاسیری کاملاً مغایر با روح و محتوای این اصل تلاش کردهاند با عوامفربی به جای ارائه برنامه و عملکرد مثبت دست به تحریف قانون اساسی زده و هزینه ناکارآمدی خود را از حیثیت نظام و قانون اساسی بپردازند و در موسم انتخابات نوید تدریس زبان مادری را در مدارس سر دادهاند. از سوی دیگر گروههایی معاند که هیچ اعتقادی به تمامیت ارضی و قانون اساسی ایران ندارند مزورانه در پناه اصل 15 قانون اساسی به تخریب هویت، اتحاد و همبستگی ملی مشغول هستند.
با توجه به استفاده ابزاری و بیان تفاسیر مغایر از اصل 15 قانون اساسی، به منظور تبین واقعیت این اصل و بررسی صحت و سقم ادعاهای مطرح شده در خصوص عدم اجرای این اصل، با هدف آگاهی سازی و روشن کردن واقعیتها، مقدمات برگزاری «اصل 15 قانون اساسی؛ راهبردها و برداشتها» با تشریک مساعی دانشگاه علامه طباطبایی، کانون وکلای مرکز و موسسه تاریخ وفرهنگ دیار کهن فراهم شد.
جناب آقای دکتر محمد رضا پاسبان وکیل پایه یک دادگستری و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی نظارت و مدیریت علمی همایش را برعهده گرفتند. در جلسات کمیته علمی محورهای فراخوان همایش استخراج و به اطلاع محققان و اساتید محترم رسید. علیرغم زمان اندک و تخصصی بودن موضوع، همایش با استقبال شایسته محققانِ صاحب نظر مواجه شد و تعداد 30 عنوان چکیده مقاله به دبیرخانه علمی همایش ارسال گردید. با بررسی اعضای محترم کمیته علمی25 چکیده مقاله برای درج در این مجموعه انتخاب شد. از این جمع نویسنده 10 چکید مقاله از اعضای هئیت علمی دانشگاههای مختلف، 5 نفر دانشجوی مقطع دکترا، 6 نفر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد4 نفر پژوهشگر برجسته مسایل فرهنگی و سیاسی هستند.»
به زودی فایل چکیده مقالات جهت استفاده محققان و علاقمندان منتشر خواهد شد.